Eveniment comemorativ la mormântului maiorului Panait Donici

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 28 mai, la biserica din localitatea Valea Ursului, a avut loc comemorarea Maiorului Panait Donici, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la momentul înființării primului batalion de geniu, sub comanda acestuia.

Evenimentul a debutat la ora 9:00, cu slujba Parastasului, în biserica parohială, în prezența mai multor reprezentanți de seamă ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Arma Geniu, dintre care enumerăm pe dl. Col. R. Mocan Ioan, președintele acestei asociații, dl. Gl. Bg. Soare Gheorghe - președintele filialei Brăila, dl. Col. Silviu Ionel Puluc, comandantul Garnizoanei Roman, a domnului primar Viorel Smeria, a membrilor Consiliului Local, a Consiliului Parohial și a credincioșilor din parohie.

Slujba a fost săvâșită de un sobor de preoți din cadrul cercului pastoral Sfântul Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului.            

La finalul slujbei au avut loc o serie de alocuțiuni, a reprezentaților celor trei instituții care au conlucrat în realizarea acestui eveniment, respectiv ANCMRRA Geniu, Primăria Valea Ursului și Parohia Valea Ursului. Ulterior au fost înmânate diplome de excelență și de participare celor implicați, iar în cele din urmă au fost depuse în sunet de cântece patriotice coroane la mormântul celui care a pus bazele acestei arme în țara noastră.

Pr. Bogdan Palcău