Etapa eparhială a Concursului catehetic „Biserica, familia românilor de pretutindeni”

În data de 27 aprilie 2021, la Centrul Eparhial Roman a avut loc evaluarea și premierea celor mai bune proiecte catehetice din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, înscrise în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica, familia românilor de pretutindeni”.

La Sectorul Cultural din cadrul Centrului Eparhial Roman a avut loc marți după amiaza etapa eparhială a Concursului Național Catehetic. Competiția este organizată de Patriarhia Română, prin intermediul Sectorului teologic-educațional, iar în perioada 7-30 aprilie, concursul se desfășoară în toate episcopiile și arhiepiscopiile din Biserica noastră.

Evaluarea lucrărilor înscrise în cadrul concursului a fost făcută de o comisie numită de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și alcătuită din pr. Valentin Băltoi, consilierul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei, doamna Mioara Ignat, inspector eparhial și Redactor-şef al Editurii Filocalia și pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul.

Premiul I a fost obținut de Parohia „Sf. Dumitru” Narcisa din Bacău, Protopopiatul Bacău, cel de-al doilea loc a fost obținut de Parohia Vad-Iucșa, Protopopiatul Roman și de Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești, iar premiul al III-lea a fost câștigat de Parohia Fulgeriș din Protopopiatul Sascut și de Parohia Larga din Protopopiatul Onești.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării. Competiția se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”.

Anul acesta la concursul catehetic național derulat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin cele cinci protopopiate au fost înscrise 49 de parohii, fiind implicați alături de preoții coordonatori și de cadrele didactice un număr de 1448 de copii și tineri. Având în vedere situația actuală sanitară ne-am străduit respectând toate normele legale în vigoare să derulăm cu grijă și înțelepciune aceste activități culturale, catehetice și educative care sunt menite spre formarea tinerilor enoriași în spiritul credinței și a moralei creștine, a declarat pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul.

Câștigătorii locului I vor fi premiați de PF Patriarh Daniel

Concursul își propune să contribuie la înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața societății. Echipa care a obținut premiul I la nivel eparhial va fi premiată la București, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe 21 mai, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.