După-amiază simbol în orașul stațiune Târgu Ocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în după amiaza zilei de duminică, 24 martie, în orașul Târgu Ocna, din Protopopiatul Onești, s-a desfășurat procesiunea tradițională din Duminica Ortodoxiei, intitulată „Sfintele Icoane - Bucuria Bisericii”. În cadrul acesteia, a fost integrată și partea de activitate Pro Vita – „Marșul pentru Viață”. 

Parteneriatul dintre Cercul Pastoral „Acoperământul Maicii Domnului” - Târgu Ocna, Protopopiatul Onești, Grupul Pro Vita din cadrul Protopopiatului, tineri voluntari ai ATOR Onești și ai grupului catehetic din Parohia Larga, s-a conturat sub forma unei manifestări complexe care a debutat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Precista cu slujba Acatistului Bunei Vestiri. A urmat, apoi, deplasarea spre Biserica „Sfinții Voievozi” unde, după un scurt moment de rugăciune, fiecare dintre cei prezenți a primit în mod simbolic o gustare și un ceai cald. 

Punctul final a fost la Biserica „Buna Vestire” - Răducanu, unde au fost rostite rugăciuni pentru sfințirea icoanelor. Tot aici, cei prezenți au ascultat cuvântul de învățătură, rostit de părintele Nicolae Zaharia, protoiereul locului, precum și gânduri din partea reprezentanților cercului pastoral și ai parohiilor care au făcut parte din acest periplu duhovnicesc.

Un moment deosebit l-a constituit mesajul ierarhului, sub forma unei rugăciuni dedicate vieții și familiei, paradigme ale Tainei Iubirii Dumnezeiești.

(Pr. Silviu Andrei Neicu)