Dreptcredinciosul Voievod Ştefan, pomenit la Borzești

02 Iulie 2016

 

În data de 1 iulie 2016, la Biserica Voievodală din Borzești, a avut loc slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia) la ziua de prăznuire a Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. Slujba, oficiată de un sobor de preoți sub protia pr. Protoiereu Ioan Bârgăoanu, a fost urmată de premierea elevilor participanți la Olimpiada de religie etapa județeană și națională, și la Concursul Național „Cultură și Spiritualitate românească” etapa județeană.

Slujba, oficiată de un sobor de preoți sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, a fost urmată de premierea elevilor participanți la Olimpiada de Religie, etapa județeană și națională, și la Concursul Național „Cultură și Spiritualitate românească”, etapa județeană.

În cuvântul rostit cu această ocazie pr. Ioan Bârgăoanu a mulțumit tuturor celor implicați în această activitate, și în mod deosebit pr. Inspector pentru disciplina Religie, Ionuț Căsăneanu, care, prezent și el la manifestarea de la Borzești, și-a exprimat aprecierea pentru efortul copiilor care şi-au dedicat bună parte din timpul lor studiului acestei discipline.
 Evenimentul, organizat în cadrul celei de a patra ediții a Zilelor Betleemului Ştefanian de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Protoieria Onești, a bucurat 28 de copii şi părinți, constituind un motiv suplimentar de implicare şi motivare pentru efortul depus de aceștia de-a lungul întregului an şcolar.
 Cei prezenți au intrat în atmosfera specifică timpului în care a copilărit „apărătorul Moldovei şi prin intermediul piesei de teatru care a prezentat legenda stejarului din Borzeşti. Copiii din Trupa Alpha au reuşit să redea atmosfera specifică momentului petrecut în secolul al XV-lea, fiind apreciați de toți cei prezenți, tineri sau bătrâni.
 Manifestarea culturală a fost completată de conferința „Ştefan cel Mare – străjer la poarta Europei” susținută de prof. Ionel Abaza, directorul Școlii Generale „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” din Oneşti.