Două ONG-uri ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fost prezente la Adunarea Generală a Federației „Filantropia”

În perioada 3 – 5 mai 2023 a avut loc la Baia Mare, Adunarea Generală de primăvară a Federației „Filantropia” din cadrul Patriarhiei Române. Gazda acestei sesiuni a fost Asociația „Filantropia” Maramureșeană, una din cele 24 de organizații membre, care a făcut din orașul Baia Mare, casa tuturor participanților.

În cadrul lucrărilor derulate cu prilejul acestei întâlniri a fost prezent și chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care a binecuvântat prezența tuturor și a oferit un cuvânt de învățătură cu privire la mila creștină, prezentă dintotdeauna în spațiul Bisericii Ortodoxe.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la această întâlnire au fost prezente și două organizații membre din cadrul eparhiei Romanului și Bacăului, Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, reprezentată de părintele consilier Ilarion Mâță și Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” reprezentată prin părintele Ovidiu Radu.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins mai multe aspecte administrative cu privire la derularea proiectelor din cadrul Federației „Filantropia”, prezentarea bilanțului și a balanței contabile pe anul 2022, precum și previziuni pentru anul 2023. De asemenea au fost discutate noi posibilități de finanțare pentru viitoare proiecte precum și posibilitatea implicării mai multor organizații în diferite demersuri social-filantropice.