Donație de mere pentru Spitalul „Sfântul Ierarh Doctor Luca al Crimeei”, din Onești

30 Noiembrie 2023

Joi, 30 noiembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Onești, prin Asociația Patmos, a dăruit mere Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh Doctor Luca al Crimeei”.

Sub coordonarea doamnei Mihaela Chircu, asistent social în cadrul protoieriei și în prezența părintelui Petrică Cuibar și a părintelui Samuel Pricaz, preoții ce deservesc activitățile spirituale ale instituției medicale, fructele au fost oferite pentru bolnavii internați în spital și, mai cu seamă, pentru copiii internați pe Secția de Pediatrie.

Pentru toți cei aflați în suferință, în spitalul oneștean, la domiciliu sau în instituții de asistență socială au fost înălțate mai întâi cereri speciale în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, săvârșite în capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” și „Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina”, aflată în incinta spitalului.

Donația de mere se înscrie în șirul multor acte de binefacere prin care Protoieria Onești susține periodic spitalul din Onești, cu alimente și aparatură medicală.

(Pr. Florin Robert Blănaru)