Din suflet, pentru mama și bunica

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica Ortodoxiei a anului 2023, au continuat întâlnirile de suflet în Parohia Leorda, în centru fiind Sfânta Liturghie.

Momentele emoționante au fost pregătite de copiii și tinerii din parohie, începând cu o activitate desfășurată sâmbătă, 04 martie 2023, în care au pregătit pentru mamele lor, dar și pentru mamele și bunicuțele din Biserică, „Dulceață din suflet pentru mama”.

Borcanele au fost umplute cu bilețele cu mesaje de apreciere și dragoste pentru cele mai dragi ființe, pentru a fi oferite a doua zi, în cadrul celebrării zilei de 8 Martie.

Duminică, în continuarea Sfintei Liturghii, după Rugăciunea de mulțumire, frumos primeniți, printre lacrimi, voci și mâini tremurânde, copiii le-au prezentat tuturor celor prezenți gânduri sensibile în versuri și muzică.

Mai departe, surpriza a venit din partea adulților, care, mai emoționați ca niciodată, cu lacrimi și nod în gât, au ieșit în fața mamelor, care acum sunt și bunici, și le-au transmis dorul și dragostea nemărginită, în versuri delicate.

S-au alăturat și adulții a căror mame sunt departe sau care sunt deja îngeri în Cer, și au transmis și ei poeziile lor în eter, iar Biserica s-a transformat într-un monument plin de iubire, emoție și empatie.

„Un moment de suflet, la care nu au participat numai copiii, la care protagoniști au fost toți cei prezenți, o trăire care nu va fi uitată pentru ceea ce a transmis, aceasta a fost Serbarea ,,Din suflet, pentru mama și bunica” din Parohia Leorda Comănești”, a spus părintele paroh.