Delegație din Germania la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

23 Octombrie 2018

În perioada 21-23 octombrie 2018, cinci antreprenori din domeniul medical și social din Germania au vizitat Complexul social – medical al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în baza unui parteneriat existent încă din anul 2010.

Grupul de antreprenori a avut ca obiectiv principal cunoașterea în mod concret a activităților socio – medicale a Asociației de la Hârja, participând la o sesiune de comunicări, prezentarea principalelor activități ale organizației și identificarea unor soluții optime pentru dezvoltarea proiectelor de viitor ale instituției. Aceștia au intrat în contact cu specificul activității și cu realitatea economică și legislativă a țării noastre, analizând în baza raportului financiar și bugetului instituției, soluțiile cele mai fiabile de a putea crește capacitatea organizațională și de a optimiza costurile aferente fiecărui serviciu. Au remarcat implicarea atentă a tuturor angajaților instituției, în creșterea calității vieții beneficiarilor, dar și demararea unor proiecte de infrastructură și economie socială care să vină în sprijinul situației existente, apreciind deschiderea și angajamentul pe care îl are chiriarhul locului și preoții din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului în susținerea activității și serviciilor furnizate pentru bătrânii și copiii beneficiari. Totodată, au menționat că vor face demersuri concrete pentru a crearea unui grup de suport a mai multor antreprenori, care să vină în sorijinul dotării cu echipamente specifice unor ateliere de lucru din cadrul domeniului de economie socială.
După ședință, au vizitat complexul social – medical și au interacționat cu beneficiarii, iar apoi s-au prezentat la întâlnirea cu primarul comunei Oituz și membri ai Consiliului Local pentru a identifica punctele comune pentru a susține activitatea din satul Hârja.
Din dorința de a lua contact cu realitățile spirituale și culturale ale regiunii, au vizitat mai multe obiective precum Biserica și Muzeul de la Borzești, Biserica Sf. Varvara din Salina Tg. Ocna și Stațiunea Slănic – Moldova, rămânând impresionați de frumusețea locurilor.

(Pr. Ilarion MÂȚĂ)