Debut al proiectului catehetic „Caravana ASCOR-Pe urmele Prietenului tuturor!” ediția a IV-a în parohia Pâncești

Miercuri, 3 iulie, la biserica din Pâncești, Protopopiatul Sascut a debutat proiectul „Caravana ASCOR- Pe urmele Prietenului tuturor!” ediția a III-a.

Anul acesta, teologi și voluntari din cadrul ASCOR Filiala Bacău, au dat startul ediției a IV-a a proiectului catehetic „Caravana ASCOR”. La invitația pr. paroh Mogoș Gabriel, prima oprire a caravanei a avut loc în Protopopiatul Sascut, loc în care voluntarii băcăuani s-au întâlnit cu 30 de tineri din comunitate.

Tema ediției de anul acesta se intitulează „Cui și cum oferim dragostea noastră?” și are scopul de a-i ajuta pe tineri să înțeleagă care este adevărata dragoste și cum se manifestă din punct de vedere creștin. Într-o lume dominată de tehnologie, Biserica ne reamintește importanța dragostei creștine și a modului în care o oferim semenilor noștri. În cadrul activităților, participanții descoperă modul în care Dumnezeu își manifestă dragostea Sa față de lume, dar și care sunt principalele situații în care creștinul este chemat să își iubească aproapele. Plecând de la învățăturile scripturistice extrase din momente precum: „Drumul spre Emaus” și „Pilda Fiului Risipitor”, copiii sunt invitați să mediteze asupra textelor și să găsească anumite idei ce pot fi aplicate în viața lor. Mergând de la citatul Fericitului Augustin „Iubește și fă ce vrei”, tinerii vor dezbate care sunt limitele iubirii sau dacă este nevoie de o graniță în acest sens. Pe lângă acestea, voluntarii băcăuani desfășoară activități de comunicare și de lucru în echipă pentru a întări relațiile dintre tinerii parohiilor.

(Pr. Vlad Țuțurlan)