Daruri primite de către elevii parohiilor Protoieriei Sascut la început de an școlar

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua înainte-prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, zi premergătoare începerii noului an școlar, preoții parohiilor din Protoieria Sascut au dăruit copiilor aflați în nevoie ghiozdane, rechizite și dulciuri.

Astfel, după ce a fost săvârșită Sfânta Liturghie, preoții au binecuvântat acest început de drum prin rugăciunea specială care se rostește la astfel de momente speciale pentru cei mici, iar mai apoi le-au dăruit ghiozdane complet echipate, rechizite și dulciuri, adresându-le totodată și câteva cuvinte de încurajare, dat fiind  perioada pandemică actuală.

Tinerii și părinții lor prezenți la slujbă în această zi au fost îndemnați să nu uite că educația creștină a copilului începe în sânul familiei mici și se desăvârșește în sânul familiei mari care este Biserica, iar Familia, Școala și Biserica trebuie să pregătească generațiile viitoare atât pentru societatea în care trăim și mai ales pentru Împărăția Cerurilor.

Prin grija și implicare preoților, în parohiile Protoieriei Sascut, s-au distribuit aproximativ 200 de ghiozdane echipate și peste 300 pachete cu rechizite și dulciuri.

Apostu Alexandru, asistent social