Curs de jurnalism pentru școlarii din cadrul Centrului de Zi "Episcop Melchisedec" din Roman

20 Februarie 2017

Școlarii pasionați de jurnalism din cadrul Centrului de Zi "Episcop Melchisedec" din Roman s-au întâlnit duminică, 19 februarie a.c., prin intermediul profesorului de sprijin Elena Enea și mentorul în domeniu, Corina Gogoloț, la prima ediție a cursului de jurnalism sub egida "Ai noștri tineri".

Școlarii pasionați de jurnalism din cadrul Centrului de Zi "Episcop Melchisedec" din Roman s-au întâlnit duminică, 19 februarie a.c., prin intermediul profesorului de sprijin Elena Enea și mentorul în domeniu, Corina Gogoloț, la prima ediție a cursului de jurnalism sub egida "Ai noștri tineri". Scopul acestei întâlniri a fost dezvoltarea ariei de orientare a copiilor în lumea jurnalismului, a televiziunii, a radioului și a presei scrise, cât și online. Micii reporteri s-au declarat surprinși și mulțumiți de activitățile ce au avut loc în cadrul cursului și nerăbdători să participe și la celelalte activități.

„Pentru copii este necesară dezvoltarea comunicării eficiente, deoarece vrem ca  ei să capete abilitățile necesare pentru a face selecția în noianul de informații, între ceea ce este important și ceea ce este neesențial și între adevăr și minciună. De asemenea, acest domeniu contribuie și la dezvoltarea personală, folosindu-se de limbajul nonverbal care spune mai multe despre personalitatea fiecăruia decât multe cuvinte”, a declarat doamna profesor Elena Enea.

 “Este important ca cei mici să învețe, să observe și să descifreze codurile acestui limbaj pentru a face cele mai bune alegeri. La final, copiii au participat la antrenamente prin care să poată vorbi în public fără emoții prea mari. Ideea e că emoțiile, frica de vorbit în public, nu o să dispară niciodată. Dar cu câteva antrenamente bine gândite, al căror rezultat a fost experimentat în multe rânduri, copiii pot fi sprijiniți să țină sub control aceste emoții”, a declarat d-l Aurelian Constantin Alexa, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”  din Roman.

(Pr. Daniel Marari)