Credincioși moineșteni în pelerinaj prin Agenția de Turism Meteora Tour

21 Aprilie 2017

Miercuri, 19 aprilie, cu binecuvântarea Î.P.S. Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un grup de 57 enoriași ai parohiei Chilii Bolătău, comuna Zemeș au pornit cu bucurie duhovnicească și cu sufletul fremătând de dragoste și credincioșie în pelerinaj la Mănăstirea Prislop. 

Pelerinajul s-a realizat prin Agenția de turism a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Meteora Tour.

Printre obiectivele turistice vizitate în cele 2 zile de pelerinaj (19-20 aprilie) s-au numărat Cetatea Făgărașului, Cetatea Albă Carolina din Alba Iulia, Castelul Huniazilor ( cetatea medievală a Hunedoarei, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România).

La Mănăstirea Prislop, enoriașii s-au închinat la icoanele din sfânta biserică a mănăstirii printre care și la icoanele pictate de părintele Arsenie Boca, adevărate opere iconografice.

Cinstindu-l și chemându-l în rugăciune, credincioșii s-au închinat cu evlavie la mormântul părintelui Arsenie Boca urcând apoi la peștera „Sf. Ioan” de la Prislop spre a se închina, apoi au continuat pelerinajul la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.