Corul Laudamus a fost prezent la Festivalul Malurile Prutului din Basarabia

Cu binecuvântarea IPS Ioachim și prin purtarea de grijă a Protoieriei Sascut, în perioada  10-11 mai, Corul Laudamus al Liceului Teologic „Melchisedec Episcopulˮ din Roman, s-a deplasat în Basarabia la invitația Episcopiei Basarabiei de Sud. Scopul deplasării a fost acela de a participa la ediția a III a festivalului „Malurile Prutuluiˮ, alături de ansamblul „Doina Covurluiuluiˮ din Galați și de formații și ansambluri locale.

 

  În seara zilei de 10 mai elevii seminariști au concertat pe scena teatrului muzical-dramatic „B.P.Hașdeuˮ din Cahul, având ca spectatori în special elevi și studenți și bucurându-se de înalte aprecieri din partea acestora.

  Joi 11 mai s-a oficiat un parastas pentru pomenirea eroilor români la Cimitirul de Onoare de la Țiganca, iar în seara aceleiași zile s-a desfășurat festivalul Malurile Prutului, la care a prezent și IPS Petru mitropolitul Basarabiei, doamna Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, domnul Ioan Dimcea vicepreședintele Raionului Cantemir și alte personalități implicate în viața culturală a zonei.