Corespondenții Televiziunii TRINITAS TV s-au întâlnit la Mănăstirea Caraiman

29 Noiembrie 2017

În perioada 27-29 noiembrie 2017 a avut loc, la Centrul social-pastoral ,,Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova, întâlnirea corespondenților Televiziunii TRINITAS TV din eparhiile Patriarhiei Române. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată la acest eveniment de părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale, în calitate de reporter al TRINITAS TV, fiind însoțit de părintele Constantin Segneanu din Protopopiatul Roman, de domnul Cristian Balaban din Protopopiatul Moinești și de domnul Adrian Bălăceanu din Protopopiatul Buhuși, în calitate de cameramani.

La începutul săptămânii în care creștinii ortodocși îl serbează pe Sfântul Apostol Andrei, preț de trei zile, la Centrul social-pastoral ,,Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova a avut loc întâlnirea anuală a corespondenților Televiziunii TRINITAS TV.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt oferit de domnul Ciprian Olinici, Directorul General TRINITAS TV și Consilier Patriarhal, care a transmis un mesaj de apreciere tuturor reporterilor și cameramanilor din România, corespondenți ai Televiziunii Patriarhiei Române. Între aspectele abordate în cadrul acestei întâlniri de formare și profesionalizare au existat diverse ateliere cu tehnici de redactare, de relatare, de promovare online, de imagine și editare video.

Ca și instrumente de lucru pentru reporteri au fost folosite Ghidul corespondentului TRINITAS TV, alături de manualul Limbajul imaginii filmate, apărut la Editura Fundației România de Mâine din București.  Din program nu au lipsit exercițiile practice integrate prin care operatorii de imagine din țară au fost instruiți, formați și îndrumați să utilizeze doar aparatură video în formatul Full HD.

Tot acum a fost prezentat și noul site al Televiziunii Patriarhiei Române. Pentru toți cei doritori acesta poate fi accesat la următoarea adresă de web:  http://www.trinitas.tv

Lucrările congresului derulat la Centrul social-pastoral ,,Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman s-au încheiat cu câteva concluzii și indicații precise pentru anul 2018, între care și schimbarea, în perioada imediat următoare, a formatului de transmitere a materialului video de la SD la HD .