Copiii de la Grădiniță cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec", în excursie de o zi

01 Iunie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de ,,Ziua Internațională a Copiilor", Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec", a invitat preșcolarii grupei mici și ai grupei mari să participe într-o excursie organizată pentru ,„copii de toate vârstele", deoarece celor mici li s-au alăturat și părinții lor.

Astfel, toți excursioniștii au gustat din plin inocența lumii minunate a copiilor. Inițiativa monahiei Dionisia Șchiopu, Directorul Fundației „Episcop Melchisedec" de a organiza această excursie a adus bucurie în sufletele copiilor și ale părinților acestora, aceștia fiind antrenați în diferite activități care au înveselit atmosfera, provocând participanții să „fie copii pentru încă o zi".

Primul popas a fost la Humuleștii lui Ion Creangă, unde copiii s-au cufundat în ,,Amintirile din copilărie". După un picnic la iarbă verde în munții Neamțului, bucuria copiilor a fost nemărginită când au vizitat Gradina Zoologică de la Neamț, unde s-au împrietenit repede cu zimbrii, urșii și cerbii parcului.

Excursia a continuat prin vizitarea Mănăstirii Agapia și s-a sfârșit print-o agapă la Mănăstirea Văratic. La întoarcere, toți au fost încântați de un concert al Grupei Năzdrăvanilor.

A fost o zi minunată, cum minunată este copilăria. Binecuvântat este Dumnezeu ce ne ocrotește și ne călăuzește! Am convingerea că ziua de azi, începând chiar de mâine, va rămâne în inimile tuturor o amintire de suflet. Ei ne sunt viitorul, trăim pentru ei și prin ei și bucuria lor, astfel devenind bucuria tuturor. Când am inițiat această excursie, m-am gândit la cei care termină anul acesta cursurile Grădiniței noastre, dorind ca această promoție de copii să păstreze în memoria lor, alături de anii frumoși petrecuți împreună, și amintirea acestei zile, a declarat monahia Dionisia Șchiopu, Directorul Fundației romașcane.