Copii din Parohia Petricica, pelerini la Centrul eparhial

02 Martie 2016

Duminică, 28 februarie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, grupul de copii din Parohia Petricica implicaţi în proiectul catehetic ,,Hristos, prietenul şi mentorul meu'' din cadrul concursului naţional  de creaţie „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia "Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox", sub supravegherea P.C.Pr. Paroh Cărare Bogdan – Dumitru, în colaborare cu cadrele didactice ale Şcolii Generale cu cls. I-VIII Petricica şi un grup de voluntari, a vizitat scaunul vlădicesc de la Roman.

Dacă în urma cu o săptămână copiii s-au bucurat de liberatatea de a-şi exprima creativitatea şi s-au dovedit a fi buni "meşteri lingurari - păpuşari", duminica aceasta ei au avut parte de un frumos pelerinaj. Cu acest prilej, s-au oprit spre închinare la câteva dintre mănăstirile din cuprinsul eparhiei, precum și la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. La Roman, sub directa îndrumare a părintelui Arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al catedralei, tinerii au vizitat muzeul din incinta Centrului eparhial s-au închinat la racla cu sfinte moaște ce se află în Catadrala Arhiepiscopală și au admirat ansamblul pictural ce înfățișează viața în imagini a Sfintei Parascheva.

Copiii au răspuns bucuroşi invitaţiei preacucerniciei sale de a se implica activ într-un astfel de proiect ce are în centru conştientizarea importanţei participării tinerilor la viaţa Bisericii, dar şi asigurarea educaţiei morale necesară fiecărui copil. Aceste activitaţi vor continua şi în data de 6, 13 şi 20 martie 2016 la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.