Consfătuirea catehetică anuală în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

În perioada 9-11 noiembrie, la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” Durău, a avut loc Consfătuirea catehetică anuală a Arhiepiscopiei Iașilor.

În perioada 9-11 noiembrie, la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” Durău, a avut loc Consfătuirea catehetică anuală a Arhiepiscopiei Iașilor. La această întâlnire au participat inspectorul pe probleme de învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor alături de responsabilii cu cateheza din protopopiatele eparhiei. Lor li s-au alăturat inspectorii care coordonează Biroul de catehizare din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Episcopia Hușilor.

În cadrul întâlnirii s-a făcut prezentarea activităților catehetice pentru Arhiepiscopia Iașilor precum și pentru  celelalte eparhii sufragane ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, analizându-se la comun activitățile catehetice din anul 2015.  

Delegatul IPS Arhiepiscop Ioachim la această reuniune a fost preotul Daniel Marari –directorul și coordonatorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva” (Biroul de catehizare) – Sectorul Cultural.  Acesta a prezentat activitatea catehetică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul bisericesc 2014-2015, evidențiind proiectul eparhial Cateheze în parohii precum și implementarea proiectului catehetic The Way –Calea Mântuirii în protopopiate.

 Au fost de asemenea amintite activitățile catehetice ale unor parohii – ca modele de bune practici.

Întrucât la Congresul național „Hristos împărtășit copiilor” organizat anul acesta de Patriarhia Română la Mănăstirea Caraiman s-a hotărât ca raportările activităților catehetice eparhiale să se facă pe viitor la nivel de mitropolie,  prezența mea la acest eveniment a fost un bun prilej de comuniune și comunicare,  pentru a descoperi noi metode eficiente și profesionale pentru implementarea și desfășurarea unor activități de catehizare concrete pe viitor în parohiile protopopiatelor Arhiepiscopiei noastre”, a declarat părintele director Daniel Marari.