Conferință Pro-Vita și Marșul pentru viață în Protopopiatul Moinești

Duminică, 24 martie, în Duminica Ortodoxiei, Protopopiatul Moinești va organiza „Marșul pentru Viață” 2024, în orașul Comănești.  

Astfel, preoți și credincioși, se vor întâlni la Catedrala ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” începând cu ora 16.00, când se va săvârși Acatistul Bunei Vestiri. 

De la ora 16.30 va porni ,,Marșul pentru Viață”, și se va desfășura pe traseul: Catedrala Sfinții Împărați - Centrul de Agrement “Trotuș” , iar de la ora 17.00 va avea loc conferința: ,,Dacă ții la viață, rămâi în Viață”, susținută de către părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, fondatorul Asociației Pro Vita.

                                                                                                  ***

Părintele Nicolae Tănase, căsătorit și tată a șase copii, a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre păcatul avortului. În 1994, înființează asociația Pro Vita - Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii. 

În Luna pentru Viață 2024 se organizează activități de informare pro-viață la nivel național, tema evenimentului din acest an fiind „Construim împreună pentru viață”.