În contextul anului omagial dedicat educației religioase a tinerilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Onești, în parteneriat cu Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, Colegiul Național ”Grigore Moisil” și Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești, a organizat marți, 19 aprilie 2016, un eveniment inedit prin care tineretul de la colegiile din orașul Onești a avut o ocazie deosebită de a participa la conferința cu titlul „Ce vor tinerii de la viață și ce vrea lumea de la ei?”
Evenimentul a avut în prim plan pe Bioeticianul Dr. Virgiliu Gheorghe alături de un discipol de-al dumnealui, teologul și economistul Florea Dan Alexandru. A fost o conferință ce a captivat atenția participanților, dar mai ales a tinerilor care au aflat răspuns la multe întrebări ce le definește existența și le marchează vârsta. Cu o experiență și un tact pedagogic deosebit, Bioeticianul Virgiliu Gheorghe, cu o bogată activitate publicistică în țară și în străinătate, a discutat despre tehnologia mediatică, manipularea magică, pericolul pornografiei, cauzele debutului relațiilor conjugale înainte de căsătorie și alte metode de distrugere a copiilor, adolescenților, tinerilor, a întregii familii, prin diverse metode media: Televiziune (tele-viziune), Publicitate, Internet, Computer și Jocurile pe Calculator, Mass-Media, Mesajele Mediatice, Medicina și Știința Comercială. Toate acestea și alte metode de manipulare (care modifică nesănătos comportamentul, identitatea, mentalitatile etc.) nefiind observate la prima vedere de mulți dintre oameni și în timp aceștia și familiile lor (soția - femeia, mama; soțul - bărbatul, tatăl; copiii - fetele și băieții etc.) ar putea fi afectați somatic, mental, psihologic și sufletește.
Totodată, discipolul său, domnul Dan Alexandru, a arătat exact căile prin care suntem captați de smartphone, tabletă, laptop, televizor și cum se ajunge la dependeța de acestea, dar mai ales care este pericolul major al utilizării excesive și neadecvate a acestora.
Prezent la întâlnire a fost și părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, care a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, dar a și mulțumit, oferind diplome de excelență, icoane și cărți, celor doi distinși conferențiari, doamnei director Bereczki Mariana, gazdă a evenimentului, precum și Părintelui Constantin Jupenschi, pentru implicarea ca profesor de religie în activitățile cu elevii din Centrul de tineret și voluntariat ”Sf. Filofteea”
(Diac. Silviu Butucaru).