Conferință duhovnicească la Liceul Teologic "Episcop Melchisedec" din Roman

15 Martie 2017

În data de 15 martie, în sala de conferințe a Liceului Teologic "Episcop Melchisedec" din Roman, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și la invitația conducerii liceului cu profil vocațional, părintele arhidiacon Prof. Dr. Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iași a susținut conferința cu tema “Viața creștină și provocările lumii de azi!”

Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filosofie al Universităţii „Alexandru  Ioan Cuza" din Iaşi cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei", alcătuită sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. În prezent, acesta este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science", editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii „Alexandru  Ioan Cuza" din Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă", fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar. De asemenea, realizează şi moderează emisiunea „Lumina celui nevăzut" la TV Trinitas.

După susținerea prelegerii, tinerii elevi, cadrele didactice dar și preoții prezenți au adresat întrebări invitatului, primind de la părintele arhidiacon Sorin Mihalache, răspunsuri religioase, morale  și raționale avizate, cu privire la viața spirituală a omului contemporan.

(Pr. Daniel Marari)