Concursul Național Catehetic "Rugăciunea în viața mea", implementat în Protoieria Sascut

Luni, 13 decembrie, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Vultureni, Protopopiatul Sascut a avut loc întrunirea Cercului pastoral nr. 6 `Sf. Cuv. Parascheva”.  

Cu acest prilej, preoții parohiilor arondate acestui cerc pastoral s-au unit prin rugăciune în Sfânta Taină a Maslului, sub protia preacucernicului părinte Vasile Abageru, protopop al Protopopiatului Sascut, rostindu-se și alte rugăciuni pentru cei bolnavi și în suferință. 

  În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a transmis arhiereasca binecuvântare, aprecierea și dragostea Chiriarhului locului pentru credincioșii acestei comunități, subliniind importanța comuniunii și a rugăciunii în viața creștinului, care trebuie să cultive și să accentueze relația cu Dumnezeu și cu aproapele.

  Tot acum, s-a prezentat și s-a implementat în cele 11 parohii ce alcătuiesc acest cerc pastoral, Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”. Astfel, au fost puse în evidență detaliile principale ale concursului de către domnul Cerbu Ștefan-Daniil, responsabil cu activitatea catehetică a Protopopiatului Sascut, precum: scopul concursului, ca fiind accentuarea relației de comuniune a omului cu Dumnezeu, strâns legată fiind și de necesitatea acesteia în viața Bisericii, și au fost prezentate  obiectivele specifice pentru a cunoaște învățătura Bisericii noastre despre rugăciune, precum și pentru implicarea activă a mădularelor lui Hristos în Biserica luptătoare, în final fiind amintite și secțiunile proiectului, alcătuite din cateheze și activitățile grupurilor catehetice.

   Gazda acestei întâlniri a fost părintele Mirel Ioan Andronache, parohul Parohiei Vultureni, care a mulțumit ÎPS Părinte Ioachim, preoților și credincioșilor prezenți.

Cerbu Ștefan-Daniil