Concursul Național Catehetic - „Rugăciunea în viaţa mea”, evaluat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în ziua de 11 mai a.c. la Centrul Eparhial de la Roman a avut loc la nivel eparhial evaluarea Concursului Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea, ce a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 10.408/2021), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 mai 2022.

Cu aprobarea și binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop, comisia de evaluare a fost formată din preoți consilieri și inspectori eparhiali, un profesor, precum și preotul Adrian Alexandrescu, inspector școlar în cadrul ISJ Bacău.     

Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea s-a adresat copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și în diaspora românească, înscrise în Programul Național Catehetic: Hristos împărtășit copiilor, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de Religie și altor educatori creștini. Acesta și-a propus să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

După jurizare, clasamentul a fost următorul:

Locul I, Parohia "intrarea Domnului în Ierusalim", Protopopiatul Bacău;

Locul II, Parohia Fundoaia, Protopopiatul Sascut;

Locul III, Parohia Pietrosu Zemeș, Protopopiatul Moinești;

Mențiune: Parohia Larga, Protopopiatul Onești și Parohia Vad, Protopopiatul Roman.