Concursul ,,Melchisedec și copiii!”, organizat de Școala Primară Mușatinii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 15-18 mai, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului organizează Ediția a XXIV-a a Zilelor ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

Miercuri, 15  mai, Școala Primară Mușatinii a organizat Concursul ,,Melchisedec și copiii”, la care au participat elevii clasei I, printr-un concurs de pictură. Aceștia au zugrăvit chipul marelui ierarh și au fost premiați pentru lucrarea lor. Elevii claselor a II-a și a III-a au avut de răspuns la câteva întrebări cu privirea la viața și activitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu. Au fost citite câteva compoziții, care au fost apreciate prin aplauze de cei prezenți la eveniment.

Premierea participanților la concurs s-a realizat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, care a oferit dulciuri tuturor școlarilor pentru dragostea pe care aceștia o au pentru patronul lor spiritual, Episcopul Melchisedec Ștefănescu. Preacuviosul părinte Arhim. Pimen Costea, președintele ,,Fundației Episcop Melchisedec”, a răsplătit efortul participanților cu diplome și felicitări.

Evenimentul a debutat cu interpretarea imnului Școlii Primare Mușatinii, de către elevii mușatini, și cu piese pascale dedicate Praznicului Învierii.

 (monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația „Episcop Melchisedec”).