Concursul de șah anual din Parohia Poduri a ajuns la a XIV-a ediție

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 16 iulie 2022, la Așezământul social-filantropic „Sfântul Nicolae” Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești, a avut loc Concursul  de șah „Gândelște, roagă-te și crede”, în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

La această competiție sportivă, aflată la a XIV-a ediție, au participat 153 sportivi proveniți din județul Bacău și din alte localități din țară. Concursul de șah rapid s-a desfășurat în sistem open elvețian, cu cinci runde de joc, fiecare sportiv având la dispoziție 15 minute pentru fiecare partidă, participanții evoluând la următoarele categorii de vârstă: „Juniori sub 8 ani”, „Sub 11 ani”, „Sub 13 ani”, „Sub 17 ani”, și „Seniori”.

După runda a treia, iubitorii șahului, de la mic la mare, au participat la o slujbă de pomenire în biserică, pentru odihna sufletului adormitei întru Domnul, Olimpia, mutată la cele veșnice. Răspunsurile la strană au fost date de copii și tineri. Apoi  au fost oferite tuturor participanților pizza, ceai, cafea, fructe, sucuri, apă minerală și prăjituri. 

La finalul concursului, în cadrul festivității de premiere, părintele Popa Vasile, preot paroh al Parohiei Poduri, împreună cu preotul slujitor Parfene Dumitru și cu arbitrii competiției au acordat 5 cupe pentru câștigătorii de categorie, 30 de medalii de aur, argint și bronz, și diplome personalizate. 

Comisia de arbitraj a fost formată din arbitri de șah: ing. Suciu Gabriel, ing. Negruț Jănică, prof. Ciubotaru Costică, ing. Pirici Gheorghe, pr. arbitru Parfene Dumitru, care au asigurat buna desfășurare a competiției.

„Mulțumim Înalpreasfințitului Ioachim pentru arhiereasca binecuvântare, părintelui protopop Costel Mareș pentru sprijinul acordat în desfășurarea tuturor activităților educaționale cu tinerii și copiii, colaboratorilor, părinților și bunicilor și în mod deosebit copiilor și tinerilor care, prin prezența lor numeroasă au arătat încă o dată valoarea și importanța timpului petrecut împreună”, a spus părintele paroh.