Concurs premiat în Protopopiatul Moinești

Cea de-a VI-a ediție a Concursului de creație plastică și literar-religioasă  „Cuvânt și culoare din suflet de copil” organizat la Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a ajuns la final.

Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2017 să fie declarat  „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, temele concursului au fost: cinstirea icoanelor în viața creștinului (eseu la clasele VII-VIII) ori pictarea unui sfânt sau a unui praznic împărătesc (clasele III-VI), iar la liceu mărturisirea credinței în societatea contemporană sau chipuri de mărturisitori ai ortodoxiei în închisorile comuniste. Elevii de liceu au avut posibilitatea să aleagă din trei forme de exprimare: eseu argumentativ, desen sau multimedia.

               La concurs au participat 120 de elevi din clasele III-XII, care învață în școlile și liceele din cuprinsul Protoieriei Moinești. Comisia de evaluare a lucrărilor, alcătuită din domnii profesori Aurel Iordan, Dan Mihalache și Mircea Parascan, a desemnat premianții celor trei secțiuni ale concursului.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 9 iunie 2017, ora 1500, în sala de ședințe a Protopopiatului Moinești,  unde câștigătorii Concursului au primit diplome și premii.

În cadrul acestei întâlniri de suflet au fost vizionate materialele în varianta power point din cadrul concursului, s-au recitat poezii și s-au citit eseele argumentative ce au fost desemnate câștigătoare.

      Protopopiatul Moinești mulțumește pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor, cât și profesorilor și preoților implicați în acest demers educațional, comisiei de evaluare și în mod special partenerilor acestui proiect cultural, cei care susțin material acest concurs, oferind copiilor premii consistente.

(Cristian Balaban)