Concurs Național Catehetic în Protopopiatul Buhuși

18 Iunie 2020

Joi, 18 iunie 2020, a avut loc la Protopopiatul Buhuși etapa locală a Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, concurs desfășurat la nivelul Patriarhiei Române în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români. Delegatul Centrului Eparhial de la Roman a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului cultural, care a asistat la corectare.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la sediul Protopopiatului Buhuși s-a întrunit comisia de evaluare care a jurizat miniproiectele înscrise in concurs.

Din comisia de evaluare au făcut parte: pr. protopop Vasile Cozma, pr. Munteanu Sorin – secretar și pr. Cătălin Chiper responsabil cu activitățile Pro – Vita.

În urma jurizării au fost premiate următoarele miniproiecte:

-locul I: „Hristos, bucuria tuturor”, Parohia Bărcu – Goșmani, coordonator pr. Macovei Mihai;

-locul al II-lea: „Alături de familie, în biserică”, Parohia „Sf. Înviere” – Buhuși. coordonator pr. Sbârcea Romeo;

-locul al II-lea: „Dăruind vei dobândi!”, Parohia Țuscani, coordonator pr. Pletea Constantin;

-locul al III-lea: „Împreună pentru credință”, Parohia Galbeni, coordonator pr. Merlușcă Adrian.

În total au fost implicați aproximativ 30 de cadre didactice și un număr de 250 de elevi.

Din partea Protopopiatului Buhuși participanții au primit câte o diplomă, iar părintele protopop a apreciat în mod deosebit colaborarea dintre Biserică, Familie și Școală în implementarea acestor miniproiecte.