Concertul caritabil „Emoție și rugăciune” a avut loc la Bacău

     Vineri, 17 martie, la Biserica „Sfântul Dumitru” din Bacău a avut loc concertul caritabil „Emoție și rugăciune- Icoana Răstignirii în culorile muzicii creștin-ortodoxe”. Evenimentul a fost organizat de ASCOR Bacău și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja, alături de Parohia „Sfântul Dumitru”. Scopul evenimentului a fost susținerea campaniei „Împreună ridicăm o casă!”.

     Concertul a fost susținut de pr. Doru Emanuel Pantazi, pr. Florian Popa, pr. Corneliu Chivu, arhid. Ionuț Boancheș, baritonul Alexandru Chiriac și arhid. Valentin Vadanoiu, membri ai coralei „Armonia” din Constanța. Pe lângă scopul caritabil, evenimentul a fost și un popas duhovnicesc, iar prin interpretarea pricesnelor și a cântărilor specifice Postului Mare, s-a conturat un tablou al pătimirilor Mântuitorului și a Învierii Sale. La final, cele două fetițe ale familiei Negru, au cântat o priceasnă în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu și tuturor celor prezenți.

     Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

    (Vlad Țuțurlan)