Concert de Colinde la Moinești

La inițiativa părintelui protopop Costel Mareș și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Moinești va organiza și anul acesta tradiționalul concert de colinde, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești, marți, 6 decembrie 2022, începând cu ora 18:00 la Centrul Cultural Municipal „Lira”.

Intitulat Iisus, bine-ai venit”,  concertul extraordinar de colinde, a ajuns anul acesta la a XII-a ediție și programul include prezența Grupului Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, condus de Arhid. Mihail Bucă, dar și prezența interpretelor de muzică populară, colinde și pricesne, Suzana și Daciana Vlad. În deschiderea serii, vor răsuna glasurile tinerilor și copiilor din Ansamblul folcloric Moineșteanca, coordonat de doamna profesoară Marinica Ifrim.

Grupul Psaltic „Tronos” a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti și este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind foarte implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

La Concertul de colinde „Iisus, bine-ai venit!” îi vor bucura pe moineșteni cu un program de colinde tradiţionale din România şi imnuri bisericeşti dedicate sărbătorii Naşterii Domnului, care să le insufle tuturor celor prezenți bucuria venirii Pruncului Iisus.

Tinerele interprete Suzana și Daciana Vlad s-au remarcat pînă acum prin prezentarea frumuseții și tradițiilor, prin autenticitatea repertoriului de cântece tradiționale, pricesne și colinde pe care-l interpretează și sunt cunoscute cu titulatura de gemene ale folclorului maramureșean, fiind foarte apreciate de specialiștii în folclor și de către românii de pretutindeni.

Ca şi în ediţiile precedente, sunt așteptați toți iubitorii de colinde, accesul la eveniment fiind liber, dar în limita locurilor disponibile!

 

(Prs. Anca Balaban)