Concert caritabil suținut de Corala „Armonia” din Constanța în Protoieria Onești

18 Decembrie 2017

Anotimpul colindelor, al inimilor încălzite de bucuria de a dărui și al sufletelor sensibilizate de vestea Nașterii Pruncului Hristos, a fost binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin prezența în Protoieria Onești a Coralei „Armonia” din Arhiepiscopia Tomisului.

Anotimpul colindelor, al inimilor încălzite de bucuria de a dărui și a sufletelor sensibilizate de vestea Nașterii Pruncului Hristos, a fost binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin prezența în Protoieria Onești a Coralei „Armonia” din Constanța, duminică, 17 decembrie.
Cu pâlpâiri de „Lumină lină...” în suflete și în glas, cu lumânări în mâini, în straie populare, tinerii din Organizația ATOR Onești, au luminat calea printre spectatori, spre scena mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, unde avea să fie răspândită o veste minunată. În deschiderea concertului caritabil a cântat Corala „Stavros” din protoieria noastră, iar apoi, au pășit pe scenă membrii Coralei „Armonia” dirijați de Părintele Arhid. Asist. Univ. Dr. Iulian Dumitru. Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a fost prezentatorul acestui eveniment și a transmis arhierești binecuvântări din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim tuturor celor prezenți, mulțumind în același timp Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului pentru arhiereasca binecuvântare oferită coralei de a fi prezentă în mijlocul nostru. Părintele Inspector Eparhial Ilarion Mâță a vorbit tuturor despre demersul caritabil al concertului, fiind vorba despre achiziționarea unui aparat pentru Secția de Oftalmologie a Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Luca” din Onești, în valoare de 24.000 lei.

(preot Alexandru Pânzaru)