Concert caritabil în orașul Tîrgu Ocna

28 Decembrie 2017

În a doua zi a Crăciunului, în comunitatea din orașul Tîrgu Ocna, la Biserica „Precista”, a avut loc un minunat concert caritabil de colinde care se află la a IV-a ediție, intitulat „Ler din Cer”. Concertul de colinde este darul oferit de Parohiile din Tîrgu Ocna pentru credincioșii din acest oraș stațiune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Anul acesta concertul „Ler din Cer” a avut și o latură caritabilă. Prin implicarea Asociației „Sfânta Anastasia Romana” s-a hotărât că Sărbătorile de iarnă pot fi un bun prilej de a ajuta pe cineva care are nevoie urgentă de sprijin. A fost vorba de această dată de Teodora Stamate, o fiică de preot, care are grave probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu cancer la antebraț. Pentru a fi extirpată tumora și protezat brațul ea are nevoie de aproximativ 45.000 de euro. Concertul a fost astfel un moment oportun de a se strânge o parte din această sumă pentru Teo.
Invitați să dea savoare acestui eveniment au fost: Grupul vocal instrumental din Comănești „Leru-i ler”; Grupul Vocal al Bisericii „Precista”, Corul de copii „Ziurel” și Corul mare al Parohiei „Bunavestire”, corul bărbătesc psaltic Stavros și nu în ultimul rând, invitații de onoare ai acestui concert, Corul „Sanctus” al Catedralei Mitropolitane din Iași, dirijat de domnul Mirel Nichita, ce a adus într-un recital de excepție un moment de colindă deosebit de sensibil, ce a ajuns cu siguranță la inimile celor prezenți.
La sfârșitul evenimentului, Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu a subliniat importanța colindului în viețile noastre, a transmis felicitările și aprecierea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, dar a subliniat că acest cor de la Iași, ce îi cântă Sfintei Cuvioase Parascheva, a venit precum odinioară Sfânta în această Biserică din Tîrgu Ocna, atunci fiind o secetă deosebită, iar acum fiind o sete de colindă și cânt frumos despre nașterea Pruncului din Betleem.
Mulțumiri alese gazdei acestui eveniment, Parohia „Precista”, Primăriei Târgu Ocna, Protoieriei Onești, Parohiilor Bunavestire, Sfântul Ioan, Poieni și Vâlcele, Sfântul Gheorghe și Bisericii „Sf Varvara”, dar și Asociației „Sfânta Anastasia Romana”, pentru conlucrarea în organizarea și desfășurarea acestui eveniment.