Comuniune în duh de rugăciune la filia Hertioana a parohiei Traian

27 Iunie 2016

Luni, 21 iunie 2016 a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în parohia cu hramul ,,Sf. Ierarh Nicolae” din satul Hertioana, filie a Parohiei Traian, din Protopopiatul Bacău, la ceas de vecernie a avut loc întâlnirea în duh de rugăciune a preoţilor din Cercul pastoral nr.2, «Sfânta Cuvioasă Parascheva».

Sub protia părintelui protopop Costică Busuioc, s-au săvârşit Taina Sfântului Maslu și o Slujbă de Te-Deum cu rugăciune de binecuvântare şi mulţumire adusă Bunului Dumnezeu. În cuvântul de învăţătură rostit la final de către părintele protoiereu a fost subliniată importanţa marilor sărbători ale Cincizecimii şi ale Preasfintei Treimi prin care tocmai am trecut.

,,Paracletul este Cel care Îl face cunoscut întregii lumi pe Domnul nostru Iisus Hristos şi Cel care le dă îndrăzneală Apostolilor pentru a-L mărturisi pe Dumnezeu Treime- structura supremei iubiri”, a precizat părintele protopop.

De asemenea, părintele protoiereu a transmis ”înalta binecuvântare şi dragostea ierarhului nostru prezent zilele acestea în insula Creta, la Sfântul şi Marele Sinod pan-ortodox, şi care îndeamnă pe toţi creştinii să fie alături prin rugăciunile lor.

În contextul anului comemorativ al Sfântului Ierarh Antim Ivireanu, precum şi al anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, părintele Croitoru Alexandru, de la parohia Fundeni, a susţinut un referat prin care a prezentat celor prezenți viaţa, opera, activitatea social- culturală şi didactică a marelui tipograf bisericesc Antim Ivireanu. La finalul întâlnirii, părintele paroh Trofor Gavriil a mulţumit tuturor celor implicați în această activitate şi a invitat părinţii slujitori la o agapă frăţească.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)