Comunicat de presă

În legătură cu articolul ”Dubioasa Parascheva de la Roman. Sfânta reţetă de fabricat moaşte a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei”, publicat în cotidianul ”Adevărul” sub semnătura lui Cezar Pădurariu și Anca Sevastre, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului face următoarele precizări:

Exprimarea injustă şi insultătoare a jurnaliștilor de la cotidianul ”Adevărul” cu privire la sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva o considerăm dezonorantă pentru această publicație. Fără a avea în intenție o informare publică onestă, în cazul cu privire la cinstirea sfintelor moaște conform tradiției și învățăturii ortodoxe, acest articol ia o atitudine subiectivă și pătimașă într-un cotidian care, prin definiție, ar trebui să fie unul de afirmare a valorilor perene ale spiritualităţii şi culturii unui neam eminamente creştin din originile lui.

Nu credem că enunțurile injurioase la adresa cultului Sfintei Parascheva fac cinste vreunei publicații românești, cu atât mai mult unui ziar de talia ”Adevărul”. Suntem consternaţi de faptul că unii jurnalişti ignoră credinţa sinceră şi escamotează istoria unui popor evlavios şi răbdător.

Sute de mii de români, an de an, îşi îndrepta paşii către aceste sfinte relicve şi, sărutându-le, intră în comuniune cu Dumnezeu cel veşnic Care se preamăreşte întru sfinţii Săi și disting lacrimile milioanelor de credincioşi care de-a lungul veacurilor s-au apropiat de acestea.

Nu ne rămâne în această perioadă de post, decât să ne rugăm cu toții și pentru acest gen de ziariști, ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să-i lumineze, să-i înțelepţească și la cunoştinţa adevărului să vină.