,,Colindele - Sărbătoarea bucuriei satului românesc" în Parohia Cucova, Protoieria Sascut

28 Decembrie 2019

În perioada sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și sub îndrumarea părintelui protoiereu Vasile Abageru, în Parohia Cucova din comuna Valea Seacă s-a desfășurat proiectul catehetic-cultural eparhial „Colindele - Sărbătoarea bucuriei satului românesc".

Încă din perioada premergătoare sărbătorii Crăciunului, un grup de copii din Parohia Cucova, sub îndrumarea părintelui paroh Marin Racoviță și cu susținerea doamnei educatoare Elvira Burchi, au pregătit, cu multă atenție și mare bucurie, un concert de colinde prin care, asemeni magilor și păstorilor de odinioară, au adus vestea Nașterii Domnului.
După ce în prima și în a doua zi de Crăciun au colindat prin satele învecinate, Valea Seacă și Mândrișca, în cea de-a treia zi colindătorii au revenit acasă, unde au susținut un recital de colinde, transmițând emoția sărbătorii Nașterii Domnului credincioșilor prezenți la biserică.

La final, preotul paroh, împreună cu membrii consiliului parohial au mulțumit colindătorilor pentru dragostea și devotamentul lor și i-au răsplătit cu daruri, pe acorduri de colindă străveche oferită de gazde, de data aceasta.