Colinde de Florii interpretate de copiii Parohiei Holt

În ziua marelui praznic al Intrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos, copiii Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, comuna Letea Veche, Protopopiatul Bacău, au susţinut, în faţa enoriaşilor prezenţi la slujbă, un concert intitulat „Colinde de Florii”.

Evenimentul a fost pregătit din vreme de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale din localitate, în colaborare cu doamna profesor de religie Mirela Benedic şi cu preoţii Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt. În acest sens, copiii au participat la catehezele organizate în biserică pe toată perioada Postului Mare, cateheze având teme specifice Concursului Naţional Catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, au repetat colinde, specifice perioadei pascale, toată săptămâna din cadrul programului „Şcoala verde” şi au participat marţi, 23 aprilie, la Sfânta Liturghie, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, împărtăşindu-se cu Cinstitele Taine.

În ziua de Florii, copiii îmbrăcaţi în straie specifice portului naţional, au interpretat colinde în faţa părinţilor, bunicilor şi a credincioşilor prezenţi în număr mare la Sfânta Liturghie.

La final, părintele paroh Iulian Adam a oferit micilor colindători cărți de rugăciune şi dulciuri, drept mulţumire pentru efortul depus, iar enoriaşii au primit flori şi crenguţe verzi binecuvântate, pregătite an de an cu acest prilej. De asemenea, au fost adresate mulţumiri doamnei director a școlii din Letea Veche şi cadrelor didactice ale școlii din Holt. 

(Pr. A.I.)