Colectă pentru două cazuri grave de sănătate din Eparhia Romanului și Bacăului

În cadrul permanenței eparhiale ce a avut loc în data de 3 februarie 2023 s-a hotărât sprijinirea financiară a familiei BARCAN ANA Argentin (mama fetiței cu grave probleme de sănătate - BARCAN ALEXANDRA) și a familiei ȘTEFAN ROXANA și CONSTANTIN (starea de sănătate a Roxanei este precară) și inițierea unei campanii de sprijin, pentru a colecta suma necesară în vederea demersului medical.

Minora BARCAN ALEXANDRA (n.17.01.2014) s-a născut FĂRĂ URECHI BILATERAL – NU ARE CANALE AUDITIVE ȘI NICI  PAVILIOANE. Are nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție a canalelor auditive și a pavilioanelor (CAM surgery) pentru a se bucura de o viață de copil (adolescent, adult) mai ușoară, mai aproape de normal. Aceste intervenții pot fi făcute doar într-o Clinică din CALIFORNIA/USA, însă suma necesară este de 198000 $ (dolari) – fără alte cheltuieli legate de zboruri, cazare, întreținerea cu strictul necesar pe o perioadă de 4-6 săptămâni șederii post operator. Mama - Mărie Ana – este divorțată, bolnavă (a fost operată în martie 2013 de o tumoră la glanda salivară dreaptă – recidivă din februarie 2017, fără posibilități de tratament sau intervenție chirurgicală fără riscuri grave, în grija ei fiind și mama dânsei în vârstă de 64 ani cu diferite patologii. Toate trei locuiesc (din iunie 2018) în apartamentul surorii ce este în U.K. (plecată din 2014 cu soțul și cei doi copii ai lor). Ca și meserie, doamna Mărie Ana este învățător reintrat în activitate de la 1 septembrie 2020 (după șapte ani de CCC cu handicap). Tatăl Alexandrei nu se implică activ în viața fetiței sale în nici un mod (ei fiind despărțiți în fapt de la nașterea fetiței), medical, educativ sau material.

Situația familiei ȘTEFAN este următoarea: Roxana a rămas de copil fără ambii rinichi. Salvarea inițială a venit de la mama ei, care i-a donat primul rinichi, corpul l-a respins pe acesta câțiva ani mai târziu, urmând cel de-al doilea transplant la 19 ani, donator fiind bunica. Bucuria unei vieți normale s-a stopat pentru a treia oară, când în 2021 valorile foarte mari ale creatininei semnalau ca nici acest rinichi nu mai funcționa. De atunci până în prezent, viața ei stă atârnată de ședințele de dializă, care au loc de trei ori pe săptămână, timp de 5 ore. Efectele adverse sunt printre cele mai dure, anul trecut suferind chiar un atac cerebral. Șansa Roxanei vine din Turcia, unde este nevoită să parcurgă un tratament cu o durată de aproximativ trei săptămâni, pentru parcurgerea etapei inițiale pentru transplant, un tratament complex, care în România nu se poate face. Suma intervențiilor din Turcia se ridică la 100.000 Euro.

Banii se pot dona în contul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu mesajul Sprijin pentru Alexandra și Roxana. Banii astfel strânși vor fi virați din contul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului către mama Alexandrei și către Ștefan Roxana. Colecta aceasta va rămâne deschisă până când vor reuși să strângă toată suma necesară intervențiilor. Contul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului este: RO02RNCB0198003318260001.

          Vă rugăm să ne sprijiniți în acest context și să ajutăm aceste familii greu încercate, astfel încât  Alexandra să aibă șansa la o copilărie fericită, iar Roxana să rămână alături de familia sa.