Cerc pedagogic la Grădinița „Episcop Melchisedec” Roman

21 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 21 noiembrie 2017, în cadrul Grădiniței „Episcop Melchisedec” din Roman, s-au desfășurat lucrările Cercului pedagogic  nr. 1 – Roman, având ca temă „Jocul – modalitatea de exprimare a eului, de socializare, educare, dezvoltare”.

Lucrările au fost deschise de monahia Dionisia Șchiopu, director al Fundației „Episcop Melchisedec”, care a adresat un mesaj de bun venit celor 30 de cadre didactice ce au participat din întreg județul Neamț. Din partea Inspectoratului Județean Neamț a participat doamna Inspector pentru Învățământul preșcolar, Rodica Vădeanu.

Lucrările Cercului pedagogic au constat în activități practice cu grupele de copii, susținere de materiale teoretice, precum și referate. Activitatea s-a remarcat prin profesionalismul cadrelor didactice, participarea activă a copiilor, implicarea părinților și nu în ultimul rând buna organizare din partea instituției gazdă. Aceasta a fost punctată cu un calificativ de foarte bine, acordat de doamna Inspector de specialitate, cu consimțământul colegelor participante.

          La finalul acțiunii pedagogice, s-a efectuat o vizită în sălile de clasă ale Grădiniței „Episcop Melchisedec”, cadrele didactice invitate apreciind dotarea, decorarea Grădiniței cu motive specifice anotimpului de toamnă, mijloacele de învățământ moderne, confortul, precum și ospitalitatea gazdelor. Ziua s-a încheiat cu o agapă oferită de conducerea Grădiniței, în Sala de Festivități a acestei instituții, precum și cu mici daruri oferite invitaților și copiilor.

(pr. Daniel Marari)