Cerc pastoral în Parohia Ițcani

08 August 2017

Vineri, 04 august 2017, la începutul postului Adormirii Maicii Domnului, în Parohia Ițcani din comuna Plopana, Protopopiatul Bacău s-a întrunit cercul pastoral numărul 1 „Buna Vestire”. Cu acest prilej au fost oficiate, sub protia părintelui Costică Busuioc, protopopul locului, slujba de sfințire a apei și Taina Sfântului Maslu.

 Într-un cadru duhovnicesc deosebit, preoții care alcătuiesc cercul pastoral nr. 1 „Buna Vestire”, aflați sub îndrumarea părintelui protopop Costică Busuioc au săvârșit slujba de sfințire a apei, urmată de Taina Sfântului Maslu, slujbă special celebrată pentru sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor care s-au învrednicit a fi prezenți la acest eveniment.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele protopop a vorbit despre importanța Tainei Sf. Maslu în viața credincioșilor, dar și despre marele praznic al „Schimbării la Față” a Domnului, care în calendarul creștin ortodox este așezat între zilele de cinstire a doi sfinți foarte cunoscuți, dar și iubiți de către români și anume Sfântul Ioan de la Hozeva și Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla.  

La final, părintele paroh Dumitru Ilisei a mulțumit pentru cuvântul de învățătură rostit de părintele Costică Busuioc, dar și pentru faptul că slujba oficiată de soborul preoților, sub îndrumarea protoiereului locului, a transformat o zi obișnuită de vineri într-o sărbătoare a satului Ițcani.