Catedrala Nașterii Maicii Domnului din Moinești și-a cinstit ocrotitoarea

13 Septembrie 2020

Duminică, 13 septembrie 2020, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” a fost oficiată liturghia cu prilejul hramului.

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele protoiereu Costel Mareș, al Protopopiatului Moinești, alături de un sobor de preoți pe scena amplasată în Piațeta „Sfântul Nicolae”, din imediata apropiere a lăcașului de cult.

Această sărbătoare a Catedralei din Moinești încheie programul Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești, știut fiind faptul că întregul ținut al Protopopiatului Moinești se află sub omoforul Maicii Domnului.

Anul acesta, în contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19), activitățile desfășurate sub egida acestui program au fost regândite, astfel încât să se poată desfășura respectând toate condițiile de siguranță sanitară impuse de autorități. Tot acum au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a începutului de an şcolar.

În cuvântul adresat tuturor celor prezenți, în contextul acestei pandemii, părintele protoiereu Costel Mareș a îndemnat pe toți cei prezenți

„să privim cu încredere, cu nădejde spre Dumnezeu, eliminând această frică de boală, și doar așa, eliminând teama, această pandemie va dispărea. Să privim în sus la Cel care atât de mult a iubit lumea încât L-a trimis pe Unicul Său Fiu ca să se jertfească pentru a noastră mântuire”.

Totodată, părintele protoiereu a remarcat și apreciat lucrările de calitate ale picturii începute în interiorul catedralei, lucrări executate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, de către echipa condusă de domnii Daniel și Marcel Codrescu, fiu și tată, ce execută mozaicul Catedralei Mântuirii Neamului, din București.

Părintele protopop Costel Mareș a adresat mulțumirile Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim tuturor celor care se ostenesc și se implică în sprijinirea acestor lucrări atât de frumoase și necesare în același timp.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul maicilor de la Mănăstirea Diaconești.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban