Câștigătorii etapei eparhiale a Concursului Național Catehetic au fost premiați de Patriarhul României

La finalul Sfintei Liturghii oficiată în ziua de pomenire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a premiat pe copiii câștigători ai Concursului Național „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” și pe însoţitorii lor, preoţi și profesori.

Printre premianți au fost și reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, respectiv preotul Turcu Andrei și preotul Mocanu Bogdan-Costel (Protopopiatul Onești), tinerii participanți la proiect, împreună cu reprezentanta grupei de copii din parohie, profesor Bârgăoanu Otilia Anuca.

Reamintim faptul că, la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, în data de  9 mai 2023, la Centrul eparhial de la Roman s-a desfăşurat faza eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului“, organizat cu prilejul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și al Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). Evaluarea lucrărilor a fost făcută de o comisie  numită de către chiriarhul locului, ocupanta locului I fiind desemnată Capela „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Onești, Protopopiatul Onești.

În ziua de 16 mai a.c., în contextul pomenirii vrednicului episcop Melchisedec Ștefănescu, la serbarea celei de-a XXIII-a ediții a ”Zilelor Episcop Melchisedec Ștefănescu”, după Sfânta Liturghiei săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, copiii participanți la proiectul ”Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” din protopopiatele eparhiei, costumați în frumosul port tradiționalul românesc, au primit Sfânta Euharistie, fiind premiați de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.