Caravana ASCOR, în Parohia Cordun

Sâmbătă, 29 iulie, la invitația preotului Dragoș Munteanu, voluntarii ASCOR Bacău au desfășurat o serie de activități catehetice cu tinerii Parohiei Cordun.

Caravana ASCOR a poposit și în Parohia Cordun din Protopopiatul Roman pentru a le lansa tinerilor provocarea verii prin întrebarea „Pot fi liber în afara Libertății?”. Răspunsul a fost găsit de către fiecare participant cu ajutorul sesiunilor de lucru. Astfel, facilitatorii au prezentat tinerilor conceptul teologic despre libertate, evidențiind faptul că omul cu adevărat liber are trei caracteristici fundamentale: curajul, credința și entuziasmul. Paralela dintre libertate și libertinaj a avut menirea de a prezenta tinerilor provocările pe care le aduce comportamentul libertin asupra vieții spirituale, dar și modalitățile prin care aceștia pot avea o viață virtuoasă.

La finalul întâlnirii, participanții au ajuns la concluzia că Mântuitorul Hristos este cel care oferă libertatea deplină oamenilor și că în afara relației cu El nu poate exista viața cea adevărată.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

(Vlad Țuțurlan)