Cântăreții bisericești „Melozii Moineștiului” au intonat colinde la Catedrala Arhiepiscopală

20 Decembrie 2022

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 17 decembrie 2022, grupul coral „Melozii Moineștiului”, format din cântăreții bisericești ai Protopopiatului Moinești, au intonat colinde tradiționale la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Acest eveniment deosebit s-a desfășurat în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de părinți consilieri eparhiali, de preoți slujitori ai Protopopiatului Moinești și a credincioșilor.

Grupul psaltic al cântăreților bisericești din Protopopiatul Moinești a luat ființă în ajunul sărbătorii Sf. Nectarie, la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș, ca un preambul al anului 2023, anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Momentan, grupul este unul restrâns, dar cu timpul și cu ajutorul lui Dumnezeu, intenția este de a se lărgi cu noi voci bisericești care să întregească glasurile celor opt cântăreți cu care s-a început la privegherea Sf. Nectarie care a avut loc la Catedrala Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Mare Ierarh Nicolae din Moinești.

Membrii grupului psaltic au colindat vestind Nașterea Pruncului Iisus Hristos, iar IPS Părinte Ioachim i-a felicitat pentru această inițiativă, le-a mulțumit pentru colindul cel bun și sfânt, botezând, cu acest prilej grupul cântăreților bisericești cu numele de „Melozii Moineștiului”.

La final, fiecare membru al grupului de colindători au primit daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

 

(Prs. Anca Balaban)