Campanie pentru prevenirea delincvenței juvenile, la Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 07 martie 2016, în cadrul sectorului de Asistență socială al Protoieriei Onești s-a desfășurat a doua etapă a Campaniei pentru prevenirea delincvenței juvenile.

În cadrul acestei acțiuni, un nou grup de elevi de la Școala Gimnazială Temelia, coordonați de cadrele didactice Ionașcu Cristina și Mărcuț Loredana, împreună cu părintele Paroh Valentin Chircu și doamna Raluca Alupei, asistent social al Protoieriei, au desfășurat activități de terapie ocupațională în colaborare cu minorii instituționalizați la Centrul de reeducare Tg. Ocna. Întâlnirea s-a concretizat printr-un atelier de lucru în care copiii au confecționat felicitări dedicate zilei de 08 martie, în acest timp având loc discuții interactive în care minorii instituționalizați și-au relatat povestea de viață. În urma acestor relatări copiii din comunitate au înțeles că familia și părinții reprezintă valorile pe care trebuie să le păstreze cu orice preț, și să se ferească de tentațiile vieții cotidiene.

Următoarele etape vor avea loc în cadrul școlilor gimnaziale din municipiul Onești. (Asistent social Raluca Maria Alupei)