Campanie de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar desfășurată la Onești

Vineri, 8 decembrie, la Școala Gimnazială „George Călinescu” din Onești, în prezența a peste 100 de elevi, a avut loc prima întâlnire din cadrul Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar. Campania se derulează în baza parteneriatului dintre Centrul Educativ Târgu Ocna și Protoieria Onești, aflându-se la cea de a VII-a ediție. La întâlnire au luat parte doamna Mihaela Chircu, asistent social în cadrul protoieriei, părintele Benone Văsâi, angajat al Centrului Educativ și domnul comisar de poliție penitenciară Viorel Marcel Voicu, directorul centrului.

Întrucât în zilele noastre problema delicvenței juvenile a devenit o realitate îngrijorătoare, cu impact puternic asupra comunității și a viitorului tinerilor, abordarea a fost una complexă și interactivă. S-a discutat despre cauzele și factorii delincvenței și abandonului, facilitându-se dialogul dintre tinerii din cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna și elevii școlii oneștene.

Aceștia au avut ocazia să își împărtășească experiențele de viață și curiozitățile printr-un mod unic, fiind provocați să prindă mingea aruncată în sală, de la unul la altul, minge care deschidea dialogul dintre elev și persoana internată. În acest mod, tinerii au discutat despre importanța familiei și a educației, au aflat consecințele comiterii unei infracțiuni și emoțiile pe care le trăiesc cei care sunt privați de libertate.

Gândul cu care au rămas tinerii școlii gimnaziale a fost acela că „libertatea este unul dintre cele mai mari daruri pe care Dumnezeu le-a oferit oamenilor. De aceea, aceștia trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a păstra acest dar și pentru a nu fi nevoiți să învețe a-l prețui abia după ce îl pierd”.

(Pr. Benone Văsâi)