Campanie de conștientizare asupra consumului de droguri în Protoieria Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protoieria Onești, a avut loc campania de conștientizare asupra consecințelor consumului de stupefiante.

Obiectivul general al campaniei ”Dependent de speranță – închisoarea nu este un capăt de drum” este conştientizarea populaţiei tinere asupra efectelor consumului de droguri şi valorificarea potenţialului educativ al mărturiilor foştilor consumatori de droguri.

Perioada de implementare este 1 – 30 mai 2015 iar Diseminarea a avut loc în Sala multi-media de la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” Onesti ieri, 7mai 2015.

Partenerii proiectului,  Penitenciarul Spital Tg. Ocna, Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Bacău, Spitalul Municipal Onești, alături de liceele din Onești, au promovat valorile morale și au propus inițiative de prevenție.

După cuvântul de deschidere al directorului Bibliotecii ”Radu Rosseti”Onești, Şeful Biroului Educatie si Asistenta Psihosocială a  Penitenciarului Spital Tg.Ocna și directorul acestei instituții au vorbit despre provocarea și beneficiile acestei campanii.

Raluca Alupei, asistent social în cadrul Protoieriei Onești, coorganizatoare a acestui eveniment a menționat dificultățile unei astfel de campanii, dar și reușitele în întâlnirile directe cu elevii, persoane foarte receptive la mesajul Bisericii și al personalului ce oferă consiliere în adicții. Filmul documentar ”Să spunem NU drogurilor” și poveștile de viața a doi deținuți, foști consumatori de droguri au fost de un real interes pentru elevii participanți.

Inaltpreasfințitul Părinte Ioachim a transmis prin delegat, cuvinte de binecuvântare și de apreciere ” Cu bucurie am primit vestea organizării acestei campanii de prevenire a consumului de stupefiante în rândul tinerilor. Provocările societății globalizate și de multe ori desacralizate sunt din ce în ce mai mari. În contextul actual, căutările și aspirațiile tinerilor sunt presărate cu multe încercări de natură profesională, familială, morală și chiar spirituală. Biserica Ortodoxă Română este alături de toate aceste demersuri de conștientizare a societății civile, iar Arhiepiscopia noastră constitue un partener viabil, în care puteți avea încredere, ori de câte ori comunitatea creștină și întreaga societate are nevoie de noi”

            ”Menționăm existența unui departament permanent al arhiepiscopiei noastre, numit Centrul de consiliere şi sprijin pentru persoanele dependente de alcool si alte droguri -“Izvorul Tămăduirii” Bacau, ce aparține Fundației ”Episcop Melchisedec, Filiala Bacău,  care se îngrijește, prin multe ore de consiliere individuală și de grup cu specialiștii noștri și campanii de prevenție, de acele persoane dependente și codependente de alcool și alte stupefiante”,  a menționat  Inspectorul social – filantropic  Pr. Ilarion Mâță, delegat al Înalpreafințitului Părinte Ioachim, pentru acest eveniment.