Buna Vestire, prilej de bucurie pentru copiii Complexului Romanița

Cu binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfințitului Ioachim, Icoana Maicii Domnului de la Trifești a fost adusă și în acest an în mijlocul copiilor din Centrul rezidențial „Romanița”, atât cu ocazia hramului Paraclisului „Buna Vestire”, cât și pentru activitățile desfășurate în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

Luni, 25 martie, pe tot parcursul zilei de cinstire a Bunei Vestiri, înaintea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă în pelerinaj de la Parohia Trifești, s-au rugat atât copiii Centrului Rezidențial, cât și elevii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” Roman. Preotul slujitor Mădălin Prisecaru le-a prezentat acestora istoricul icoanei, dar și o serie de minuni săvârșite de Maica Domnului în rândul copiilor. 

În după amiaza aceleiași zile, începând cu ora 17.00, copiii centrului au participat la slujba Acatistului „Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necăjiți”. La final, aceștia au adus cântări de slavă Maicii Domnului, iar mai apoi, sub grija părintelui slujitor, au fost îndemnați să formuleze fiecare câte o rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Aceste rugăciuni ale lor au impresionat prin simplitatea, spontaneitatea și curățenia lor.

Această activitate a fost realizată în cadrul parteneriatului dintre Paraclisului Centrului de Zi Romanța și Fundația „Episcop Melchisedec” Roman și s-a desfășurat în contextul Concursului Naţional Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”.