Bucurii pentru copii la Fundația ”Episcop Melchisedec”

Peste 100 de copii de la școlile din Roman și împrejurimi, însoțiți de învățătorii lor, precum și copiii din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” au participat sâmbătă, 31 mai, la o manifestare prilejuită de serbarea Zilei Internaționale a Copilului.

 

Peste 100 de copii de la școlile din Roman și împrejurimi, însoțiți de învățătorii lor, precum și copiii din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” au participat sâmbătă, 31 mai, la o manifestare prilejuită de serbarea Zilei Internaționale a Copilului. La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, sub genericul ”Culorile copilăriei”, micuții prezenți la Fundația ”Episcop Melchisedec” au realizat desene prin care și-au exprimat frumusețea sentimentului religios, arătând prin culoare dragostea față de valorile spirituale și morale ale Bisericii. ”Protopopiatul Roman a demarat proiectul ”Culorile Copilăriei” în pragul sărbătorii de 1 iunie. La acest moment festiv au fost implicați copiii de la școlile din Roman, Cotu Vameș, Horia și Trifești, dar și copiii din cadrul Complexului de Servicii Sociale ”Familia mea”. Toți copilașii participanți au materializat imaginea lor asupra copilăriei în lucrări expuse în sala mare de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec”, a declarat preotul Dragoș Munteanu, protopop al Protopopiatului Roman.

La final, cele mai bune lucrări au fost premiat de către Preasfințitul Părinte Ioachim, iar premiile au constat în bani, cărți, icoane și dulciuri. Totodată, toți copiii au primit diplome de participare și dulciuri și au fost angrenați în activități recreative de către tinerii de la ”Clubul impact, tineri cu atitudine” din cadrul Colegiului Național Roman Vodă.