Bucurie și comuniune sub mantia mucenicească a Sfântului Dimitrie, în Parohia Goioasa

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 23 octombrie 2022, comunitatea credincioșilor din Parohia Goioasa a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul cinstirii anticipate a ocrotitorului spiritual, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir.

Sub protia părintelui protoiereu Costel Mareș, soborul format din șaisprezece slujitori ai sfintelor altare a săvârșit Sfânta Liturghie, credincioșii parohiei, dar și ai comunităților învecinate având astfel prilejul de a se întâlni în rugăciune și comuniune. Răspunsurile liturgice au fost date de cântăreții de strană și de obștea maicilor de la Mănăstirea Diaconești, culminând cu glasul inconfundabilului bariton Alexandru Chiriac, membru al coralei „Armonia”, oaspetele special al acestui popas duhovnicesc, care a încântat inimile tuturor.

În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a evidențiat mesajul evanghelic al duminicii, subliniind importanța conștientizării păcatului și a roadelor pocăinței, îndemnând la chemarea permanentă a lui Dumnezeu în viața fiecăruia, amintindu-ne în permanență „cât bine ne-a făcut Dumnezeu”.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți toți martirii, eroii, ctitorii și enoriașii parohiei trecuți în veșnicele locașuri, în cinstea lor săvârșindu-se Parastasul spre veșnică pomenire.

La finalul acestui eveniment deosebit al comunității, preotul paroh Constantin Motoca a mulțumit tuturor celor implicați, donatorilor și ostenitorilor care au contribuit la buna organizare și desfășurare a acestuia. Tot sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie s-a făcut un apel umanitar și o colectă pentru Mihaela-Vasilica Merlușcă, mamă a doi copii, greu încercată de o boală necruțătoare, care are nevoie de încurajarea și sprijinul semenilor.

Pr. Constantin Motoca