Bucuria Postului Adormirii Maicii Domnului în școlile de vară din parohiile Protoieriei Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 2-10 august, a continuat Proiectul catehetic “Vacanță în tinda Bisercii” în parohiile Conțești, Rădoaia, Scurta 2 și Urechești 2 din Protoieria Sascut.

Fiecare parohie a implicat un număr mare de copii în activitățile școlii de vară și astfel s-a reușit apropierea acestora de Sfânta Biserică prin participarea la Sfânta Liturghie, prin diverse cateheze cu diferite teme religioase, jocuri, ateliere și multe alte activități menite să stimuleze curiozitatea, implicarea și dăruirea celor mici.

Astfel, părintele Dragomir Nicușor de la Parohia Conțești, alături de cei 35 de copii ai locului, voluntari și profesori, a realizat o diversitate de activități între care amintim vizionarea de filme cu mesaje morale, ateliere recreativ-educative, competiții sportive, concursuri de cultură generală, atelier de prezentare a portului și costumului popular (Prof. Sandu Ionela), pelerinaj la Schitul “Sfântul Alexie" Dragușani, iar doamna Dorina Gheorghioiu a susținut o scurtă prezentare despre viața și educația copiilor din Uganda. 

Pe tot parcursul acestor zile, cei mici au beneficiat de o masă caldă, sucuri, dulciuri, buna dispoziție fiind permanent prezentă.

În Parohia Rădoaia, Părintele Bernacic Cristinel a realizat un program de activități foarte bine organizat, participând împreună cu cei mici în fiecare zi la programul de rugăciune, jocuri și întreceri sportive în aer liber, diverse ateliere de creație, alături de voluntari, dar și susținerea unor cateheze despre Maica Domnului, la care s-au adăugat diferite invățături despre postul pe care îl parcurgem.

De asemenea, Parohiile Scurta 2 și Urechești 2, prin implicarea părinților Osoeanu Neculai și Visu Vasile-Florin, au reușit să desfășoare, alături de copii, activități prin care au îmbinat învățarea cu distracția. Prin activitățile desfășurate amintim jocurile de abilitate și îndemânare, jocuri de cunoaștere, foc de tabără, drumeții, artă și tradiție.

Întâlnirile de acest tip a tinerilor și copiilor din parohii în fiecare vară au misiunea de a oferi o experiență vie a relației lor cu Dumnezeu și cu semenii, în spiritul credinței ortodoxe, într-un mediu natural, recreativ și educativ.

 În tinda Bisericii, copiii pot descoperi noi sensuri ale lumii din exteriorul și din interiorul lor, prin experiențele pe care le trăiesc și care devin astfel surse de învățare.

"Pentru a face față nevoilor pe care copiii și tinerii de astăzi le așteaptă de la Biserică, la școlile de vară din Protoieria Sascut s-au urmărit aspirațiile participanților prin încurajarea simțurilor acceptării, excelenței, rugăciunii și al adevărului", ne-a declarat părintele Vasile Abageru, protoiereul locului.

(Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut)