Bucuria Nașterii Domnului, pentru persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bacău

09 Decembrie 2019

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, pe 9 decembrie 2019, în biserica "Sfântul Dimitrie" din Parohia Fulgeriș, Protopopiatul Sascut, s-a desfășurat proiectul eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine" cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și sub directa coordonare a părintelui protopop Vasile Abageru. 

La invitația părintelui paroh Radu Marian Gabriel, cele zece persoane  private de libertate, însoțite de părintele capelan al Penitenciarului Bacău, Daniel Mașala, au asistat cu evlavie și dragoste la Sfânta Liturghie.

Delegat al Protoieriei Sascut a fost părintele Sebastian Andronic, coordonator al Cercului  pastoral "Preot Vasile Heisu" care în cuvântul duhovnicesc rostit la Sfânta Liturghie a evidențiat faptul că pentru a fi buni creștini trebuie să fim milostivi în orice vreme. 

Ulterior, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din localitatea Pîncești, sub îndrumarea părintelui profesor Radu Marian Gabriel, au susținut un frumos concert de colinde aducând în sufletele și inimile invitaților de la Penitenciar, bucuria Nașterii Domnului.

La final, a urmat o agapă frățească unde s-au împărtășit gânduri și păreri plecând de la ideea că fiecare om este liber în Hristos, apoi fiecare persoană a primit câte un pachet cu produse de igienă, fructe și cărți pentru folosul lor duhovnicesc.(pr Radu Marian)