“Bucuria de a face altora bucurii”, în zi de Ajun, la Parohia Poduri

31 Decembrie 2022

În ziua de ajun, grupul de colindători ai Parohiei Poduri, împreună cu părintele Vasile Popa şi părintele Dumitru Parfene, au mers să ducă în dar “colindul vechi şi bun”, precum  şi un pachet cu alimente necesare pentru masa de sărbători, celor care duc greu povara bolii, a bătrâneţii şi a singurătăţii.

Astfel,  după ce au pregătit cele 12 pachete cu alimente pentru bătrâni si cele 150 de pachete cu dulciuri pentru copiii parohiei ce vor fi prezenţi la slujba de Naşterea Domnului, colindătorii au pornit pe la casele celor care “nu pot ieşi din casă”, aducând un strop de lumină pe feţe bătute de ani şi suferinţă şi un licăr de speranţă în suflete pline de credinţă, primind în schimb zâmbete, lacrimi şi lecţii de viaţă.

Totodata,  atenția  s-a îndreptat și asupra copiilor proveniți din familii numeroase  prin implementarea și-n parohia noastră a Proiectului eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun, prin care 16 copii care au trimis scrisori lui Moș Crăciun, au primit articole de îmbrăcăminte și încălțăminte noua  de iarnă, precum și jucării și dulciuri.

De asemenea, grupul de colindători al parohiei, a dus vestea cea bună a Nașterii Domnului și la sediul Primăriei din localitate, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de doamna primar Diana Narcisa Miclăuș, de personalul primăriei și de părinții copiilor colindători.

“Chiar dacă sunt zece ani de când am demarat acest proiect, şi acum, ca de fiecare dată, copiii colindători și toți cei imlicați am învăţat noi lecţii de demnitate în suferinţă şi bătrâneţe,de credinţă răbdătoare, de dragoste lucrătoare şi bucurie molipsitoare. Anul acesta am admirat verticalitatea morală, răbdarea smerită și optimismul pe care le-am descoperit în vorbele unui bătrîn de 80 de ani, care de mai bine de 30 de ani este orb, am primit zâmbete recunoscătoare dar şi lacrimi (nu numai de bucurie) din partea batrânilor, unii singuri şi neglijaţi, alţii chinuiţi de boli grele (alzhaimer, cancer, membre amputate...).

Fie ca Hristos Domnul Cel născut în ieslea Betleemului să aline sufletele “necăjite şi întristate” din lumea întreagă, să aducă ”pe pământ pace și între oameni  bunăvoire” şi să înmulţească dragostea dintre noi”, a spus părintele paroh Vasile Popa.